Om restaurangen Meny Catering Boka bord Nyheter Kontakt
 

Om restaurang stationen
Restaurang stationen slår upp portarna måndagen den 3 februari 2014. Krögaren Gerts önskan om en restaurang i Ängelholm blir äntligen verklighet. Vi börjar med att enbart ha lunchservering i avvaktan på att serveringstillståndet blir klart. Fredagen den 21 februari är det änligen klart och vi öppnar även för kvälls servering med a'la carte.
Hos oss kan du alltid räkna med en gastronomisk smakupplevelse både gällande mat och dryck.
Vi är en av ett fåtal restauranger i Sverige som även serverar mjöd. (Ensamma i Ängelholm och söder om Göteborg) Vad är då mjöd? Den skandinaviska historieläran har sagt oss att det var den dryck som vikingarna på sin tid drack. Vi som kan historien om mjödet vet att drycken är mycket äldre än så.
De äldsta arkeologiska fynden är 9000 år gamla och återfanns i asien.
Vi har sveriges största sortiment med 10 till 20 olika sorter från ett antal olika länder.
Vi har även ett brett sortiment på öl med inriktning på det tjeckiska sortimentet. Vi är för tillfälle ensamma i nordvästra hörnet av skåne som serverar Ferdinand öl. Ferdinands bryggeri ligger i utkanten av Prag i Tjeckien.
Från den 24 juni 2015 serverar vi även fatöl på stationen. Ännu så länge är det Melleruds utmärkta pilsner och Tjekiska Krusovice Imperial vi erbjuder.
Restaurangen finns i gamla stationshuset i Ängelholm. Stationshuset invigdes 1885.
Vi är glada åt att man låtit den ursprungliga stilen finans kvar i huset.
   
.